gallery/antet site

CE ESTE O MARCĂ?
Marca este un semn distinctiv (cuvânt, siglă, etc.) care aplicat pe servicii şi/sau produse serveşte la deosebirea acestora de alte servicii şi/sau produse similare ale altor firme.

DE CE TREBUIE ÎNREGISTRATĂ O MARCĂ, FIE EA DE PRODUS, SAU DE SERVICIU ?
Marca reprezintă un element esenţial al strategiei unei firme; ea ajută la identificarea, recunoaşterea, unor produse şi/sau servicii ale unei firme şi la diferenţierea acestora de cele similare ale altor firme. 
Pentru firmă, marca este cea mai puternică, mai simplă şi mai la îndemână arma de cucerire şi păstrare a pieţelor. Ea devine, prin înregistrare, un bun preţios, o investiţie în imagine.
Pentru consumator, marca este cel mai rapid şi sigur mod de recunoaştere a categoriei de produse pe care le ştie din experienţă ca fiind de calitate sau care i-au fost recomandate de către cineva ca fiind superioare altora similare aflate pe piaţă.

 

CARE SUNT AVANTAJELE ÎNREGISTRĂRII UNEI MĂRCI?
Marca înregistrată este un titlu de valoare care face parte din activele intangibile (necorporale) ale firmei. Proprietarul deţine dreptul exclusiv de întrebuinţare a mărcii; marca permite titularului mărcii, interzicerea folosirii ei de către alte firme fără consimţământul său. Semnul ales ca marcă elimină din mintea publicului orice risc de confuzie cu alte produse similare. Având marca înregistrată, puteţi să transmiteţi drepturile asupra ei sau puteţi autoriza folosirea ei de către orice altă persoană autorizată legal (licenţe, cesiuni, franchize). Marca fiind înregistrată, puteţi preveni şi sancţiona în instanţă contrafacerea ei de către o altă firmă, obţinând despăgubiri şi chiar scoaterea de pe piaţă a firmei aflate în concurenţă neloială. Cu o cheltuială redusă (costuri legate de cercetare şi înregistrare a mărcii), puteţi să dobândiţi un loc sigur pe piaţă, care să vă aducă, în timp, recunoaşterea valorii firmei d-voastră.

CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ MARCA NU SE ÎNREGISTREAZĂ?

Poate apărea următoarea situaţie: aţi ieşit pe piaţă cu o gamă de produse, care se vând bine, aveţi profit, consumatorul vă caută şi vă recunoaşte produsele în orice magazin s-ar afla, sunteţi mulţumit de activitatea firmei. La un moment dat, o altă firmă iese pe piaţa cu unul sau mai multe produse similare celor pe care le produceţi d-voastră, având o denumire similară sau identică, dar de calitate inferioară. Consumatorul va crede ca firma d-voastră nu mai este cea care a fost, nu mai are încredere în calitatea produselor, începe să evite cumpărarea lor, iar cifra de afaceri a firmei scade. Ce s-a întâmplat? Produsele d-voastră au fost copiate, consumatorul a confundat produsele dvs. cu cele copiate, iar firma d-voastră a fost concurată neloial. Neavând marca înregistrată, nu puteţi să mai faceţi nimic conform proverbului "Hoţul neprins este negustor cinstit".